A Lévai Egyházi Gimnázium diákjai is bekapcsolódtak a Magyar Református Egyház Diakóniai Központjának Szeretethíd nevű, 2010. május 21-22-én meghirdetett programjába.

Résztvevők: Bohák Réka, Ludvig Dóra, Mojžíš Miriam, Varga Patrik, Blunár Gabriella, Ivkovič Krisztína, Hudec Nóra, Juhász Tibor.

Pénteken, lelkészünk Kassai Gyula vezetésével két csoportban látogattuk a helyi református gyülekezet idős tagjait.

Reggel nyolc órakor a lévai gyülekezet parókiáján készítettük elő a látogatást. Gyén Éva a lévai gyülekezetből segített a pogácsák elkészítésében, a lelkésznővel pedig képeslapokat készítettünk, amelyre egy szép motívumot, az alkalom logóját és egy igét helyeztünk el.
A lelkészünkkel közösen megbeszéltük a csoportokon belüli feladatokat. Volt időfelelős, beszélgetésvezető, fotós és megfigyelő a csoportokban. Mindkét „négyes” öt gyülekezeti tagot érkezett meglátogatni a délelőtt folyamán. Mindenhol kedves és vendégszerető emberekkel ismerkedtünk meg. Minden résztvevőnek sokat adott ez a találkozás, a beszélgetések nagyon építőek és érdekesek voltak. Hisz együtt lehetett két nemzedék, akik most egymást megajándékozták egy kis figyelmességgel és kölcsönös odafigyeléssel.
Arra kértük az időseket, hogy beszéljenek ifjúságukrók és arról, hogyan látják a mai fiatalok életét. Nagyon értékes válaszok, tanácsok és útmutatások érkeztek felénk és sok finomság is, amit ezúton is szeretnénk megköszönni vendéglátóinknak. Mindnyájan jól éreztük magunkat az idős testvérek között és szerintem a jövőben is szükség van hasonló együttlétek, szolgálatok megszervezésére, mert ezek a találkozások mindkét nemzedéket erősítik.
Mi, a gimnázium diákjai idős testvéreinknek Isten áldását, sok-sok erőt és egészséget kívánunk és reméljük, hogy a következő alkalommal még több fiatal bevonásával újabb helyekre is ellátogathatunk.

Varga Partik, III. évfolyam

Klikk!
Klikk!
Klikk!