Lévai Református Egyházközség

„Per spinas ad rosas”

2015. december 25-én délután 5 órakor a családi istentiszteleten a gyülekezet gyermekei adtak karácsonyi műsort. A legkisebbektől a nagyobbakig mindenki szépen szerepelt: volt vers, ének, zene, sok szép gondolat...

czpn_VAz igaz hitben erősek legyetek – V. CZPN 2015. Május 1-3.

Az V.Czeglédi Péter Napok a barsi reformátusok legnagyobb közösségépítő rendezvénysorozata, amely minden évben több programmal jelentkezik. A rendezvénysorozatnak van saját logója és a mottóját minden évben a gályarab-prédikátor-költő költeményének egy-egy sora adja. Az 1675-ben a trieszti börtönben írt jeremiádból ezúttal "Az igaz hitben erősek legyetek" gondolatot választottuk. Rendezvényeink évről-évre az Istennel való kapcsolatunkat, a hitben való épülést, az embertársainkhoz és közösségeinkhez való kötődést erősítik.

Vámosladány, 2014. május 1.

„...jó reménységgel ajándékozott meg.” Pál apostolnak a Thesszalonikaiakhoz írt második leveléből, a 2,16-17 versekből vett igei üzenet köré gyűltek egybe a barsi egyházmegye gyülekezetei, hogy immár második éven közösségépítő alkalmon vegyenek részt. Az idei majálisnak a vámosladányi református gyülekezet adott otthont. Az alkalom istentisztelettel kezdődött, az igét Ft. Bellai Zoltán kaposvári lelkipásztor, zsinati főtanácsos hirdette a II. Kor. 1,10 alapján. „Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít,” - a hívők közösségének különleges jövőlátásával és Krisztus megtartó áldozatának reménységteremtő erejének bizonyságtételével erősítette a barsi testvéreket.

„Tápláltuk még eddig egymást remén(y)séggel”
/Czeglédi Péter gályarab lelkésznek a trieszti börtönben írt verséből -1675/

IV. CZEGLÉDI PÉTER NAPOK
2014. május 1-4.

2014. december 25-én délután 5 órakor a gyülekezet gyermekei adtak karácsonyi műsort a családi istentiszteleten. A képeken a műsor egy-egy részlete látható.

2014. május 4-én vasárnap délelőtt 10.00 órakor a gyermekek lelkes énekszóval, zenével és versekkel köszöntötték az édesanyákat a lévai református templomban.

2013. január 19-26. között kerül sor az Ökumenikus Imahét alkalmaira.

A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN LÉVÁN
GRÓF ESTERHÁZY JÁNOSRA EMLÉKEZÜNK

AZ EMLÉKTÁBLA-AVATÁS PROGRAMJA


2014. JÚNIUS 4.

Mészáros János Elek az alcsúti református egyház presbitere, aki korábban saját szórakoztatására énekelt, 31 évesen, 2001-ben kezdett el énektanulással foglalkozni az etyeki művészeti iskolában, Magdó Ildikó és Estefán Tünde tanítványaként.

2014. január 11-én ismét száztányéros kocsonyával telt a délután.